Monday, September 17, 2007

weekend update~

mood sangat malas untuk update..
sangat mengantuk..sbb cuaca sangat best..sesuai utk tido..
tapi if tido takut feel lebih..x bangun lak..sat lagi nak kene masak..
patutnya pergi tailor hantar baju raya..ade lagi 2 kain..haha..
x sure tailor nak amik ke x..mcm x la kan..
apa2 pun..x rasa nak keluar..sbb sangat la ngantuk..
so tggu je la kan..heheh...nak buat apa pun banyak2 baju kurung kan..

anyway..last friday bukak puasa ramai2..
jonet texted me..i suppose to pick her up at HKL..
tapi papa bawak kembara..n siap bawak kunci kete kancil lagi..bagus kan..
ade la kete sonata..tapi sangat la x reti nak bawak kete2 panjang nih..
ngeri je ...so ingat nak tunggu papa n mama balik..utk kunci kete..
tapi mama called..said dprang stuck kat area ampang puteri tuh..ke jalan ampang pun x gerak..ke au2 tuh pun x gerak..so x sempat nak balik..so dorang end up bukak puasa kat cozy house je..heheheh..

n jonet datang naik lrt...
edan pun same...
then encik ben pun datang..bawak some kuih...
tapi end up gaduh...
bukan apa..aku nih jenis x kisah die nak kawan ngan perempuan ke..nak keluar ke..lantak la..
tp sbb kan kelonggaran tuh..plz respect me la kan..
dah la aku penat masak..tetibe lak aku dengar die cakap ngan ex gf die..
sopan jeee...kononn sekarang dah jd best friend la..
apa2 la..pedulik apa aku..tp aku x suke nak dengar..
pastuh aku bebel..bukan nak cakap ok ke apa..
die buat2 cakap kat phone ngan ika lak..
aku tau die buat2 cakap sorang2..

me : alaaa....dah la..mcm i xtau u cakap sorang..
ben : *senyum* saje je
me : tah apa2 tah..mcm orang gile je cakap sorang2..*aku tgh belek2 sucre* bg makan kucing panggang nak...sucre panggang..
ben : kenapa pulak ???eh u ingat i x mampu ke nak berbuka kat luar sampai nak bg i makan kucing??
me : *e eh..emo la pulak kan..aku bergurau* i x cakap pun mcm tuh..yg u emo nih kenapa??i bergurau..
ben : i datang pun sebab u ajak..bukan sbb i x mampu nak makan luar..
me : *serious emo freak ben nih* i x cakap pun u xde duit ke apa..i cakap..nak makan kucing panggang??i gurau je..yg u emo apesal..kite org selalu je gurau2..cakap nak panggang sucre..jadi kucing golek ke apa..
ben : xde la..i dah la puasa...u bole cakap mcm tuh..u x puasa..bole la..
me : i x bole puasa..bukan i saje2 x puasa..mcm la i x tau perasaan org puasa lak ..u nak cakap2 mcm tuh..
ben : ok la..i gerak laaa..
me : u selalu mcm tuh.,.u bole respect x..dah datang sini..tetibe nak balik lak..kuat merajuk la..naik menyampah la...
ben : first n last*ayat favourite die* la i datang sini..i ade hal..nak balik...

it was 15 mins to berbuka..
start motor..terus balik jeeee..
serious aku meluat..nak merajuk2..
serious aku x paham la..ape paedah la merajuk mcm tuh...
dah la aku yg perempuan..aku yg muda kemana2..aku pun x merajuk mcm tuh ok..
benci gileee...kurang ajar pun ade...
aku x pernah buat mcm tuh kat umah parents die..
nanti la..aku balas balik..aku nak tgk reaksi die mcm mana..
huihhhh...tetibe lak kemarahan aku datang balik...menyampah lak...
bole x..sebab merajuk..die berbuka kat kedai mamak..buang masa kan??

aku biarkan aja...aku teruskan hidup seperti biasa..
tipu la kan...ade la nangis sikit...
bukan sbb ape..aku terlalu tension nak layan kerenah org..
penat..everytime pun die yg merajuk..
pastuh aku kene pujuk..
bile aku nak merajuk..dalam masa beberapa miit..tetibe jadi die lak bengang sbb aku merajuk..pastuh aku lak kene pujuk balik..
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...aku yg nak jadi perempuan laaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!
later at night aku, jonet, nysya, noy n edan keluar gi nz..
sbb ziha dah lama x jumpa jonet..ziha came with ayam n ziha's brother..
ice n shawal pun ade..
makan2 sembang2...then around 1ish am gerak..
sbb jonet ade oncall from saturday 8am sampai la ke 12pm sunday..gile..sangat la penat..
then hantar jonet ke HKL as she is staying at asrama doktor pelatih HKL tuh..
then hantar edan n nysya...

saturday

saturday hari yg agak busy...
lepas je berbuka..edan n ben came... *yeee..aku gak yg kene pujuk ben..nyampah kan??*
tolong2 buat hamper..
dorang tolong ikatkan ribbon n bunga kat bakul2 tuh..


:: aku nak amik gambar bunga..tetibe minah nih enterprame..x sukerr ::



ben jadi target je malam tuh..
dah la sampai2 je kene sound ngan parents aku..
sbb die kuat majuk..hahahha..padan muke...

sambil buat2 bakul tuh sambil tgk mtv..
time tuh ade shane ward ke apa tah..
quite good looking

me : handsome kan??
noy : ok la...
me : macam muka *** sikit2 kan??
noy : a ah la..ade la sikit..tp version kulit cerah..haha
mama : x handsome la..mcm alien je..kepala botak..
me : x..handsome ok..pija suke botak....herlowww..handsome la daripada ben n edan ke mana2..ben dah x botak..kepala macam robocop..mcm transformer..x suke..
ben : aku dok diam2 je kat sini buat bakul ayol..tetibe aku dengar nama aku keluar pulak..siap banding2 kan pulak tuh..
mama : haaaa..apa lagi ben..pergi start motor balik...merajuk..hahhaha..

semua gelak je..pastuh ben termalu alah..padan muka..sape suruh emo..
pastuh agak2 die asyik jadi bahan jeeee..
edan merajuk apa tah ngan noy..
tetibe je ben..~

ben : nah edan..abang bg kunci motor..pergi balik..
edan : edan x pandai bawak motor laaa..
ben : kau xpandai bawak mototr edan???
me : x reti la..u sorang je yang pandai bawak motor..pastuh bile merajuk..start motor..pastuh balik..

hahahha..padan muka..nak kenekan orang..
terkene balik....
settle semua around 12ish am...
pastuh ben balik...
papa keluar..kirim kat die nasi lemak city garden..
so x yah la masak sahur..heheh..
papa siap beli sambal ikan bilis petai goreng..nyum~

ahad

dah la puasa..
mulut ketara bau petai....
toilet pun bau petai..hahahahha..la la la~

jonet bg message cakap die baru abis oncall...
so aku nak amik la die..biar die bukak puasa umah aku..
aku text..n call senyap je..
rupenye makcik tuh dah tertido..hahha..penat sangat la tuh..
pukul 2 br die terjaga balik..
aku gerak la amik..
bole x..2 lebih pun area datok keramat jamm macam hanjing..
kecoh gile..dah la weekend..geram je...
sampai je umah..nak gi pasar juadah tp hujan la pulak..
nak masak x bole sbb bawang habis..tunggu mama n papa shopping punya la lama..
jonet tertido again..

ade orang hantar kuih raya for the hampers tuh..
300 kotak..2 jenis kuih...rm3000++
mama xde..hp tinggal kat umah..so die main datang je...
so aku la yg kene terime..
mama cakap esok la baru bayar..nak buat mcm mana..die kat luar..
meyampah je aku tgk muka laki bini tuh..
kawan mama..kakak kepada laki tuh..cakap..esok*isnin* kite bayar la..sbb xde kan..
ewaahhhhhhhhhh..eksperasi muka laki bini tuh...mcm pukimak ok..
kan x pasal2 aku mencarut bulan pose nih...
siap tanya.."esok tuh bile???pukul bape???"
herlowwwwwwwwwwww...mcm la kite org xnak bayar...bukannyer ari nih kau hantar kuih tetibe esok je umah aku dah lesap..kite orang pindah...bodoh ke???
cukup baik tau kite org order kat kau..
berebut la orang sanggup amik order banyak mcm tuh..x hadap nye..
aku rasa la..dorang nak keluar..sbb semua pakai lawa2 je..anak mengemut ramai..
agaknye x dapat duit tuh..plan lari laa..
hahahahha..agaknye dah budget bole bukak posa tempat best ke..shopping ke..
sbb nak masyuk rm3000 ++
sape suruh..janji ngan mak aku malam...padan muka kau syaitonnnnnn~

then kelam kabut masak..sbb mama sampai kul 6pm..
berjaya masak..kari ikan..ikan goreng..daging kunyit,sayur campur, telur dadar..sambal belacan n ade sambal tempoyak..nyum~ *huish lapar la pulak*
mama cakap giant n carrefour 2 - 2 penuh gile..
papa belikan maktok tv baru..
sbb tv maktok tuh dpd zaman uji rashid n hail amir..
nak bukak siap kene cucuk2 ketip kuku la..
scary je..nanti keras kene letrik x pasal2 je..

pastuh later at night..edan n ben datang lagi..
tolong2 buat hamper lagi..bersama jonet...
pastuh settle je..jonet tertido lagi..
heheheheh..x cukup tido betul minah tuh..
then hantar balik la dorang2..

itu je...
apa2 pun..jadi tukang masak pun penat kan??
itu pun kadang2 ditolong oleh noy n mama..
kan best if hari2 dorang beli je lauk kat pasar juadah..
aku xyah masak...tapi gaji jalan..la la la~

♥bye-bye...muaxx♥

8 comments:

hOtMaMa said...

korang nih mmg tak der keje lain kan..kejap2 gaduh pas tuh baik, tp yg paling dasat giler yg si bopren plak kuat merajuk...tabik spring la dng ko peej...sbb ko mmg wanita berhati batu vleyy??hik..hik..

Ang3L aL0n3 said...

oi..lame sungguh aku tunggu ko hapdet...

apeler burukny perangai bopren ko suke majuk nie...

kalo aku harus dh kene tengking...Gembira dah bape kali kene tengking ngan aku...Sbb die start dulu nk merajuk...kene tengking trus diam..

Ceera said...

ish, kalau aku dapat bf cam2, haruslah aku chow awal2, tak sanggup babe... makan dalam sangat2 tu, sabor ajer la ye, cinta itu buta, eceh... tapi cara family ko kenakan dia mmg sangat best, hahahaha... bagus

masak mmg penat...

kurekuredalamperahu said...

klakar gile...

start moto cabut balek..lagik 15 min nak berbuka lak tuh

kalau akak la, lepas berbuka baru sambung rajuk.

tak koser mak! ;)

shazanateh said...

lawak arr ben pieja!
buruk tau laki kuat merajuk ni.
aku ingat macho ben ko tu..

hihiks..

but still couple yang comel-ness!

a z a l i a said...

omg. i know exactly how u feel when u merajuk and kononnya nk mintak dipujuk but tak sammpai 5 minit pujuk die dah merajuk. omg marahnye! but we still love them kan? =p

Yours Truly ... XOXO said...

ehhehe bunyi cam comel je encik ben awak tuh...;P peej jgn la buli2 dier sgt...sian dier...nangis kang camne nak pujuk...ehehehehhe

Peej said...

hotmama,
tau xpe...kuat merajuk mengalahkan aku okay..geram..mcm die lak yg perempuan..herghh..

angelalone,
aku xnak la tengking2..kang mcm x respect la pulak kan..kalau dah start tengking..nanti jadi kurang ajar pulak kan..

ceera,
tau xpe..tp dah lama laaa..kalau aku tau die kuat merajuk mcm nih..dpd dulu aku dah tinggalkan 10 batu..tp dah 3 thn kan..sabar je la..tp ade hadnye..jangan sampai aku punya asap keluar ke telinga lak kan..

kurekure,
same la kite..makan lebih penting dpd merajuk okay..

shazanateh,
tau xpe..itu lah yg aku dok complain.."ingat lawa sangat la merajuk tuh..kalau handsome merajuk..xpe la jugak..haha" tp x cakap kat die la kan..kalau cakap x tau la merajuk mcm mana pulak..haha

azalia,
exactly..menyampah..herlowwww..apesal ngan dorang nih???

xoxo,
what??i buli die??mcm die je yg buli i..asyik nak merajuk..u sokong die..sama mcm my bros..menyampah..