Wednesday, September 12, 2007

dah start bz ah~

barang2 utk hamper ade yg dah start sampai..
so dah start decorate sikit2..
apa2 yang patut..
n semalam kuih tart sampai...
so mak nysya dah awal order 10 kotak..
so decorate la...





senang la..
sbb aku tgk orang sekarang nih dah x pakai dah balang2 kaca nih..
dorang dok hidang mcm nih je terus atas meja..
heheh..btw,kalau korang nak order kuih tart nih bole je...
kalau dah siap decorate mcm nih RM22..utk 50 biji...
confirm sedap punye lah...
aku ingat lagi last year..mak nysya nak promote tart kakak die utk hamper kite orang..
sekali die rasa tart nih..terus die lak order kat kite org..heheh
tart nih siap erma fatimah pun order beratus okay..
sbb die pun buat hamper..
tp dengar cite hamper die melampau la kan..siap letak songket bagai..over..

mana la tau kalau2 korang nak bagi bakal2 mak mertua ke..
mak mertua ke..,parents korang ke if balik KG.....
meriah la sikit..siap hias2..cea..cea..promosi lebih aku nih kan...
bukan apa..sbb selalunya..if org rasa..mesti kate best la...

nway,semalam after maghrib..we went to buy more stuffs for the hampers..
utk decorate2 tuh..sbb mama pilih pelik2 je aku tgk..so aku bagi aku punya touch sikit..
then later around 10pm..ice datang..
sebab kite orang nak order ribbon kat die..
haaaaaaaa...lagi satu...korang kalau nak personalize ribbon bole la beli kat ice..
utk tunang ke,kawin ke,birthday ke..lawa2..
bole tulis nama korang n bf korang ke apa..

:: for more check out http://ribbonboutique.fotopages.com ::

so semalam ice ngan mama bincang2 harga laaa..
herlowww..kate aku bestfriend kan..so sile la bagi discount..haha..
then we went to nz..minum2 n makan2 sat...
tu je..nanti kalau ribbon kat ice tuh siap..aku tepek gambar okay..

ok la..nak gi masak nih..
sat lagi dah nak kuar...
nak gi the mall..tempah sticker..hoihhh..penat seyhhh~

♥bye-bye...muaxx♥

11 comments:

DiaHarris said...

SELAMAT BERPUASA PEEJ!!!

tahniah! semoga buss anda bertambah maju ok!!

ppsstt.... biler nak berbuka poser bersama2..

;p

Ceera said...

eh, cam cantik ajer kuih tat tu bergandingan dengan ribbon color HIJAU, niceeeeeeeeeeeeee...

melampau gambar moody ko tu, hahaha... over nyah...

Nezjoe said...

haih!
girls and their kuih raya
hihihihi

bestnya nampak tart itu
agak2 nak order mcm mana ek?

~ mizzAmy ~ said...

~ dah siap pack utk tart dah. mcm best jer tart tuh. dah la hantu tart nie. :P

siap ader fotopages dah pun. congrats.. :) ~

Yours Truly ... XOXO said...

i gilerkan tat nenas..sorang2 pun bleh perabiskan satu balang tu...hihihi.... eh beb hamper byk2 utk ape da?

nanana-ne said...

waaaaa shanteknyeee.
neway, selamat berpuase.

Peej said...

diaharris,
bertambah maju??amin!!
sangat malas nak berbuka luar kan..
sbb kene booking semua tuh..dah la jalan jamm..pening kepala..

ceera,
asal ade hijau je kau suke kan..
moody melampau???kau kan suke hijau..so aku letak mood tuh khas utk kau..

nezjoe,
order je la...
pastuh barang dah ade..i bg tau la..if 1-2 kotak sile datang setiawangsa amik sendiri..kalau lebih bole la kot meet up some where n pass it..heheheh..keji je care business aku kan..

mizzamy,
fotopages tuh bukan i punye..
utk business ribbon en. ice..tolong2 promosi kan laaa..

xoxo,
utk company2 yg order..depends la..ade company order 10, 15, yg order 100 pun ade..so kite org jual kat dorang la..pastuh maybe dorg bg client dorg ke..staff ke..suke dorg la..for a change la..sbb yg kat supermarket selalunye bg biskut la,air gas la..kacang la..hmmm..

nanana-ne,
thanks..
selamat berpuasa to u too~

Yours Truly ... XOXO said...

oooooooooooo rajin jugak korang ni yeaa...

Peej said...

xoxo,
sape nak bg duit kan..
so kene la merajinkan diri sendiri..

Sweettooth said...

eh pesal mak komen smalam tak kuar ah...huuhuuuuuu...

Peej said...

sweettooth,
tah la..gile kot..kadang2 kite penat comment..tp rupenye x publish..sudah terkene baoe kali..end up malas nak komen balik..haha..